top of page
Image by Photoholgic
Rough seas by Photoholgic

Вовед во мојот бизнис.
 

Our Services

Што правам

„Правно, или неправедно, глобалниот бизнис јазик се случува да биде англискиот, а најмногу пишаниот англиски, што не е лесно за оние бизниси кои немаат англиски како прв јазик.
 

За секоја компанија да тргува успешно, важно е да има јасни и концизни пораки кои се особено релевантни за оние кои треба да користат англиски јазик на меѓународните пазари.

Проблемот за оние кои свесно или несвесно користат лош англиски на овие пазари е тоа што изгледаат сомнително наместо професионално. Ова е сериозен проблем за оние кои бркаат нов бизнис, лансираат нови производи или се занимаваат со финансиски или правни прашања, бидејќи сите тие имаат реален ризик да пропаднат уште пред да започнат.

Интернет-страниците за превод на интернет (АИ) се исти како пишувањето лош англиски и не се решение, без разлика колку и да изгледаат дека се, бидејќи секогаш се полни со грешки, секогаш! Ова не треба да биде изненадување бидејќи сите тие отворено признаваат нивоа на неточност кои не се на ниво доволно добро за бизнис, а особено недоволно за оние помалку користените јазици на оваа веб-локација, кои можат да достигнат и до 30% неточност, каде што 10 % би биле неприфатливи, а 30% би биле неразбирливи.

Како издавач и мајчин јазик на англиски јазик со децениско деловно искуство, на моите клиенти им давам конкурентна предност со користење на нивните преводи и правејќи ги течно, концизно, наменетата порака. Притоа, можам да ги задржам моите трошоци ниски и да понудам многу конкурентна цена.

Лансирањето производ, маркетинг кампања или дури и бизнис е доволно тешко во денешното тешко опкружување. Ако комуникациите на компанијата се исто така погрешни, неточни и тешко разбирливи, тогаш нејзините шанси за успех се ограничени, бидејќи клиентот, потрошувачот, јавноста, ќе се сомневаат во професионалноста на бизнисот, а бизнисот ќе се запраша зошто неговиот маркетинг, неговиот кампањите, нејзините планови, не функционираат.

Можам да помогнам…

 

Сведоштва

„Го познаваме и работевме со Nick Kenney долги години и го најдовме професионален, сигурен и доверлив“.

Извршен директор на Wendy Lok и сопственик на Bailishi Хонг Конг и корпорацијата Joy Prints.

Nicк Кenney - Кој сум јас.

Јас сум консултант, издавач, претприемач и извршен директор на Kenney Consultancy. Работев во издавачката индустрија во поголемиот дел од мојата кариера, давајќи ми богато трговско искуство кое опфаќа многу децении, овозможувајќи ми уникатен увид и искуство на различни низа прашања, проблеми и решенија.

Посегнуваме до вас за ...

Некоја помош?

Јас главно им помагам на малите и средни претпријатија (мали до средни претпријатија) кои сакаат да тргуваат на меѓународно ниво, но се борат со нивниот пишан англиски јазик. Многу од овие мали и средни претпријатија би можеле да бидат ваши клиенти. Мојот проблем е да им ја пренесам мојата порака и се надевав дека можеби ќе размислите да ги препратите деталите за мојата веб-страница до нив, а со тоа не само што ќе имаат корист, туку и вие, бидејќи нивниот зголемен бизнис преку појасна комуникација треба да одразува зголемена добра волја и бизнис со вас .


Ви благодарам.

Contact
bottom of page